Proiectul “Pas in viitor”

Educatia non-formala este o poarta deschisa spre dezvoltare personala, spre cultura, spre informatie si, uneori, chiar spre gasirea sensului vietii.

Pentru copiii din Sectorul  5 al Capitalei, respectiv din cartierele Rahova si Ferentari, Proiectul “Pas in viitor”, finantat de Primaria Sectorului 5 prin Centrul Cultural si de Tineret “Stefan Iordache”, reprezinta o oportunitate de a afla lucruri noi si interesante, de a lua contact cu arta prin participarea la atelierele de creativitate, pictura, actorie si dans si de a intelege rostul de a citi, de a studia si de a dobandi cultura generala.

Echipa Asociatiei  pentru Educatie si Sanatate MENS SANA a dovedit ca se poate ca tableta sau telefonul ori alte preocupari cronofage sa devina neinteresante pentru cateva ore bune pe zi. In timpul desfasurarii atelierelor, cei mici uita de orice alta atractie cotidiana si imbratiseaza propunerile echipei Mens Sana.

Atelierele de dezvoltare personala, atelierele de preventie si informatii utile (igiena si sanatate, prim ajutor, combaterea consumului de droguri si alcool etc) sunt esentiale in educatia oricarui copil intr-o societate civilizata. Secretul consta in metoda de lucru. Daca in invatamantul institutionalizat s-ar merge mai mult pe identificarea stilului propriu de invatare, daca s-ar oferi copiilor libertate de expresie a creativitatii, daca s-ar pune accent mai mult pe validare si recompensarea copilului si nu pe sanctionarea sa, rezultatele ar fi mult mai bune.