În cadrul programului nostru, dorim să oferim consiliere psihologică gratuită tuturor femeilor abuzate sexual. Pentru ca de cele mai multe ori este foarte greu să vorbești despre un astfel de eveniment, ne-am gândit să creăm un cadru adecvat în care victimele abuzului sexual să fie încurajate să exprime liber ceea ce simt.
Femeia abuzată poate fi mama, soția, fiica sau prietena ta! Nu ezita să te alături proiectului nostru! Împreună putem ajuta femeile abuzate sexual să depășeasca situația traumatică în care se găsesc!
Intimitatea unei persoane reprezinta un domeniu extrem de important al vieții acesteia. Modul în care individul se manifesta în intimitatea sa reprezinta o componenta importantă a modului său de manifestare la nivel social.
Femeia…simbolul frumuseții și purității, sensibilă si delicata…Femeia este mamă, soție, prietenă…S-au scris lucrări întregi în care femeia era personajul principal, un personaj delicat, dar complex…Femeia este fericită atunci când este iubită.
Constrângerea femeii la acte sexuale, profitând de slabiciunea fizica, încălcarea brutală a libertății ei sexuale constituie forma cea mai gravă de încălcare a libertății sale individuale. Din păcate, consecințele unui astfel de act sunt extrem de grave și cu urmări pe termen lung, atat pentru victima cat si pentru familia si prietenii acesteia.
De multe ori, femeile violate se consideră, în mod greșit, vinovate de ceea ce li s-a întâmplat. Din acest motiv, cel puțin în România, există o reticență în a denunța violul, femeile preferă să păstreze tăcerea pentru a nu fi judecate de cei din jur.
Există situații în care, femeia se izolează de cei din jur nu și adoptă un comportament autodistructiv, consumând alcool sau droguri în exces, considerând că astfel va putea uita evenimentul. Frecvent apar difucultăți în relația victimei cu partenerul său, o mare parte a acestor relații destrămându-se. Furia persoanei agresate sexual poate fi proiectată, în mod eronat, asupra partenerului sau a membrilor familiei.
Potrivit IGPR (Inspectoratul General al Politiei Române), în mai mult de 30% din cazurile de viol, victimele abuzului sexual nu au mers până la capăt în acuzarea făptașilor.
Dacă urmărim statistica situației violurilor în România, în ultimii patru ani, remarcăm o creștere îngrijorătoare a numărului de femei abuzate. Astfel, dacă în anul 2011 au fost înregistrate 780 de cazuri de femei violate, numărul acestora a crescut semnificativ în următorii ani, în 2014 înregistrându-se 1024 cazuri de viol (2012 – 895 cazuri, 2013 – 978 cazuri).
Într-o situație de abuz sexual, nu doar femeia este afectată ci, indirect, și membri familiei acesteia traversează un episod traumatic, de multe ori neștiind cum să ofere sprijinul.
IMPLICA-TE ȘI TU ÎN PROIECTUL NOSTRU! SUSȚINE CAUZA FEMEILOR ABUZATE SEXUAL!