Motivat pentru succes – un proiect al Asociației pentru Educație și Sănătate MENS SANA | Mens Sana

Motivat pentru succes – un proiect al Asociației pentru Educație și Sănătate MENS SANA

Asociația pentru Educație și Sănătate MENS SANA a derulat în perioada octombrie-decembrie 2018, proiectul Motivat pentru succes în cadrul căruia, copii de clasa a opta din 10 unități școlare din sectorul  3 și-au însușit tehnici de învățare rapidă și eficientă, metode de deblocare a memoriei și logicii, dar și reguli de bază după care se vor ghida în viitor când vor face alegeri importante pentru ei înșiși și pentru societatea în care trăiesc.

Echipa Mens Sana a descoperit copii cu potențial, cu deschidere față de metodele de educație non-formală și am putut observa rezultate pozitive în ce privește creșterea stimei de sine, ca factor important pentru a reuși atât la examenul de capacitate cât și la alte examene ale vieții, creșterea încrederii în sine și, nu în ultimul rând, sporirea curiozității în a experimenta cu plăcere actul de învățare.

Dezvoltarea personală trebuie privită nu ca fenomen de masă sau ca sarcină de rezolvat în grija cuiva ci ca o necesitate punctuală, situațională în funcție de contextul de viață și de etapa de dezvoltare a copiilor/elevilor.

Proiectul s-a desfășurat în 10 unități școlare și am putut remarca la copiii de aceeași vârstă, aceeasi generație, aceeași cultură – probleme diferite, nevoi neacoperite printre care enumerăm nevoia de a fi ascultat, de a fi valorizat de propria familie și de comunitatea sau grupul din care face parte. De asemenea, fenomenul de bulying este prezent și necesită o preocupare sporită și căutarea de soluții în  sensul stopării sau cel putin a reducerii lui. Constatăm așadar, multe și diferite probleme pentru vârsta de 14 ani și prea puține oportunități de a le rezolva cu adevărat.

Echipa Mens Sana a încheiat cu bine acest proiect, cu rezultate frumoase și cu dorinta de a merge mai departe în demersurile sale de a aduce o schimbare pozitivă în societatea românească.

Proiectul “Motivat pntru succes”, derulat de Asociația pentru Educație și Sănătate MENS SANA, a fost finanțat de Primăria Sectorului 3.

Prezentul articol nu reprezintă punctul de vedere al Primariei Sectorului 3.